Koja su od najboljih pića za izliječenje mamurluka?

Mamurluk se odnosi na skupinu simptoma koje ljudi mogu doživjeti nakon prekomjerne konzumacije alkohola. Iako trenutno nema apsolutnog lijeka, pijenje određenih pića može pomoći u oslobađanju mnogih simptoma mamurluka.

Istraživači desetljećima proučavaju mamurluk, ali nisu pronašli konačne podatke koji dokazuju što ih uzrokuje. Istraživanje sugerira da biološki čimbenici, kao što je kombinacija dehidracija, hormonske promjene, disregulirani putevi citokina i toksični učinci alkohola, vjerojatno doprinose problemu.

Kako je alkohol a diuretik, Povećava potrebu osobe da urinira. Zbog toga mnogi ljudi mogu doživjeti dehidraciju nakon pijenja alkohola. Stoga će ljudi možda htjeti razmotriti hidratantna pića koja bi mogla pomoći u smanjenju rizika i nuspojava mamurluka.

Dok pijenje određenih pića može pomoći, jedini put do spriječiti mamurluk je izbjegavati piti alkohol ili ga umjereno piti.

U ovom članku raspravljamo o pićima koje bi ljudi možda htjeli razmotriti pijenje ili izbjegavanje ublažavanja simptoma mamurluka.

Pića koja mogu pomoći

Neki Starije istraživanje sugerira da se dehidracija pojavljuje neovisno o mamurluku i markerima dehidracije nemoj nužno rezultirati tešćim mamurlukom. Međutim, a 2016 studija napominje da dehidracija doprinosi faktoru simptomima mamurluka.

Bez obzira na to, niti jedan dokaz ne upućuje na to da hidratacija pogoršava mamurluke, a većina informacija sugerira da je to korisno za tijelo. Stoga će ljudi koji žele izbjeći mamurluk možda htjeti razmotriti hidratantna pića. Neke opcije uključuju:

Voda

Voda je najsigurnija i najpristupačnija opcija za većinu ljudi. Ljudi mogu pokušati piti vodu između alkoholnih pića, prije nego što ode u krevet, i tijekom dana nakon pijenja.

Pijenje dovoljnih količina vode je vitalno za dobro zdravlje i može spriječiti dehidraciju.

Ljudi koji ne uživaju u običnoj vodi mogu pokušati piti kokosovu vodu, aloe veru vodu ili dodati tikvice ili razrijeđene voćne sirupe ili sokove u njihovu vodu kako bi osigurali malo okusa.

Elektrolit pića

Pića pića koja sadrže elektroliti, kao što su sportska pića ili juhe, mogu pomoći u ublažavanju nekih simptoma mamurluka. Istraživanje sugerira da pića bogata elektrolitom mogu pomoći ljudima da održavaju hidrataciju.

Čaj

Čajevi bez kofeina prvenstveno su vode, pa mogu pomoći osobi hidratizirajući. Neki istraživanje također sugerira da određeni čajevi, poput zelenog čaja i meda čaja od krizantema, mogu pomoći tijelu da brže obradi alkohol i spriječi oštećenje jetre.

Međutim, također je vrijedno napomenuti da neki čajevi sadrže kofein, koji je diuretik i može dalje dehidrirati tijelo.

Voće, povrće, biljka, vitamin i mineralna pića

Ljudi mogu pronaći olakšanje od simptoma mamurluka nakon što piju određene sokove voća i povrća, smoothieje ili druga pića koja sadrže bilje, vitamine i minerale.

A Studija 2018 utvrdio da napitak koji sadrži A. keiskei Sok, sok od zelenog grožđa i sok od kruške mogu pomoći u ublažavanju simptoma mamurluka. A Studija 2017 također su otkrili da bi neka pića koja sadrže sok od ginsenga ili kruške mogla pružiti ublažavanje nekih simptoma povezanih s mamurlukom.

Neki dokaz također sugerira da viša razina vitamina B i cinka u prehrani može smanjiti ozbiljnost mamurluka. Stoga određena pića koja sadrže ove sastojke mogu pomoći kod simptoma mamurluka.

Međutim, ljudi bi trebali pokušati izbjeći sokove ili pića s prekomjernim šećerima, jer to može rezultirati dehidracijom.

Piće kako bi se izbjeglo 

Nisu sva pića dobri tretmani za mamurluk. Preporučljivo je da ljudi izbjegavaju sljedeća pića:

Alkohol

Alkohol Dehidrira tijelo, pa će sve simptome dehidracije pogoršati.

Neki ljudi mogu sugerirati da “dlaka psa” ponudi privremenu olakšanje, ali pijanje više alkohola samo će produžiti simptomi mamurluka. Redovito korištenje ove metode također može dovesti do poremećaj upotrebe alkohola.

Kofein

Kofein je diuretik, pa će dalje dehidrirati tijelo i može produžiti određene simptome mamurluka. Iako šalica kave ili kofeinskog čaja može pomoći kod nekih simptoma, malo je vjerojatno da će pružiti mnogo olakšanja.

U Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Obratite pažnju na potencijalne opasnosti od miješanja alkohola i kofeina. A Studija 2014 također otkrili da miješanje alkohola i kofeina ne sprečava mamurluk.

Pića s dodanim šećerom

Konzumiranje šećera u visokim dozama, poput onog koji se nalazi u sodama i nekim voćnim pićima, može se dehidrirati. A 2016 studija ustanovili da rehidriranje bezalkoholnim pićima povećava dehidraciju i rizik od ozljeda bubrega.

Slana pića

Dok pića s količinama soli u tragovima mogu obnoviti elektrolite, vrlo slana pića, poput sokova za povrće s visokim natrijuma, krvavih Marijinih pića (čak i bez alkohola) i slane vode, mogu povući vodu iz stanica osobe i uzrokuju bubrege da proizvode prekomjernu mokraću.

To može uzrokovati dehidraciju i druge moguće komplikacije.

Čimbenici koji utječu na mamurluk 

Liječnici ne razumiju u potpunosti mamurluke, ali neka istraživanja sugeriraju da sljedeći čimbenici mogu igrati ulogu u mamurluku:

    Ostali savjeti za prevenciju 

    Znanstvenici nisu pronašli sigurnu preventivu mamurluka ili lijek. Međutim, ljudi mogu isprobati sljedeće strategije za smanjenje simptoma mamurluka:

      Količina alkohola koja uzrokuje mamurluk varirat će od osobe do osobe. Može vam pomoći biti svjestan alkohola smjernice koju je postavila vlada.

      Sažetak 

      Mamurluk može rezultirati nepoželjnim simptomima. Trenutno ne postoji sigurna metoda za sprečavanje jednog drugog osim izbjegavanja alkohola.

      Međutim, ako ljudi i dalje žele konzumirati alkohol, održavanje dovoljne hidratacije pići pića poput vode može pomoći u smanjenju bilo kakvih simptoma mamurluka.
      Trebate li piti kavu na mamurluku?

      Konzumiranje pretjeranih količina alkohola može dovesti do grupe simptoma sljedećeg dana koje ljudi obično nazivaju mamurluk. Trenutno nema zajamčenog lijeka za mamurluk. Kava bi mogla pomoći s nekim simptomima, ali malo je vjerojatno da će pružiti značajno olakšanje.

      Mnogi ljudi doživljavaju simptome dan nakon što piju više alkohola nego što mogu tolerirati. Ovi simptomi mogu uključivati a glavobolja, mučnina i osjećati se gromog i neremenog.

      Mnogo je anegdotskih tvrdnji da su određeni rituali ili tvari, poput kava, može pomoći izliječiti mamurluk. Međutim, malo je dokaza koji bi sugerirali da pijenje kave može preokrenuti učinke konzumiranja previše alkohola.

      U stvari, iako može olakšati neke simptome mamurluka, pijenje kave zapravo može produžiti druge simptome. Trenutno je jedini način do spriječiti mamurluk je izbjegavati piti alkohol ili ga umjereno piti.

      U ovom članku raspravljamo o tome može li kava smanjiti ili pogoršati savjete za mamurluk i obrisati za rješavanje simptoma mamurluka.

      Što je mamurluk?

      Mamurluk se događa kada osoba popije višak. To često događa se jutro nakon noći pijenja.

      Istraživači još uvijek nisu sigurni u točne uzroke mamurluka. Međutim, istraživanje ukazuje da biološki čimbenici, takav dehidracija, Gastrointestinalna iritacija, upala, izloženost kemikalijama, poremećeni san i mini-skroz, vjerojatno doprinose simptomima. Neka istraživanje također sugerira da genetika može igrati ulogu.

      Simptomi mamurluka mogu uključivati:

        Simptomi koji se javljaju tijekom mamurluka mogu se značajno razlikovati od osobe do osobe. Nadalje, ista količina alkohola će utjecati na ljude različito, pa je nemoguće predvidjeti koliko će alkohol uzrokovati simptome mamurluka.

        Neke vrste alkohola također mogu povećati rizik osobe od simptoma mamurluka. Na primjer, istraživanje ukazuje da kongeneri, koji su prisutni u tamnim duhovima, poput burbona, mogu pogoršati mamurluk.

        Ako osoba primijeti lošije simptome nakon pijenja vina, posebno bijelog vina, moguće je da ima netolerancija na sulfite.

        Može li kava pomoći? 

        Trenutno nema lijeka za mamurluk, a konzumiranje kave vjerojatno neće pružiti puno, ako postoji, olakšanje.

        Slično alkoholu, kofein, koji je prisutan u kavi, diuretik. Stoga može Daljnji dehidrat Tijelo, koje potencijalno produžuje ili pogoršava određene simptome mamurluka.

        Nema mnogo istraživanja o učincima kave na simptome mamurluka. Umjesto toga, većina se istraživanja usredotočuje na konzumaciju alkohola i kofeina, poput miješanja kofeinskih energetskih pića s alkoholom.

        U Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upozorite na opasnosti od miješanja alkohola i kofeina. Pijenje kofeina i alkohola može maskirati učinke alkohola, zbog čega se ljudi osjećaju budnije i trijezno nego što bi inače bili.

        Prema a Pregled 2011, Ljudi koji miješaju alkohol i kofein imaju veću vjerojatnost da će se uključiti u rizično ponašanje od onih koji piju alkohol sami. A Studija 2013 Također napominje da miješanje alkohola i kofeina ne sprječava mamurluk.

        Ostali savjeti za brzi mamurluk

        Najbolja strategija za izbjegavanje mamurluka je potpuno izbjegavanje alkohola, ali ne žele svi u potpunosti izrezati alkohol. Ako ljudi odluče piti, preporučljivo je da piju umjerenost.

        Ljudi mogu pokušati upravljati i smanjiti njihove simptome rehidriranjem, jedući hranjivim hrana, I dobivanje puno odmora.

        Kućni lijekovi su još jedna opcija. Iako kava možda neće pomoći, istraživanje sugerira da neke prirodne tvari mogu pomoći kod simptoma mamurluka. To može uključivati:

          Međutim, iako postoje neki dokazi da ove prirodne tvari mogu pomoći kod simptoma mamurluka, istraživanje je oskudno i ostaje neuvjerljivo.

          Pića koja sadrže ove sastojke mogu pružiti neko olakšanje, kao što mogu određeni čajevi ili pića elektrolita. Međutim, najjednostavniji i najučinkovitiji pijte kako biste pomogli mamurluku Je li voda.

          Alkoholni rizik

          Redovni mamurluci vjerojatno će biti štetni za zdravlje, jer ukazuju na to da osoba redovito pije prekomjerne količine alkohola. Teško, binge ili neprimjereno pijenje može značajno našteti zdravlje.

          Potencijalni kratkoročni učinci prekomjerne konzumacije alkohola uključivati::

            Dugoročni zdravstveni rizici prekomjerne konzumacije alkohola mogu uključivati:

              Sažetak

              Neki ljudi mogu preporučiti kavu kao lijek za mamurluk, ali ne liječi mamurluk i vjerojatno će pružiti malo, ako ih ima, koristi. U nekim slučajevima može čak i simptomi mamurluka još gore.

              Trenutno nema lijeka za mamurluk, a jedini način da izbjegnete simptome je izbjegavanje alkohola. Osobe s mamurlukom možda će moći olakšati simptome pijući puno vode, jedući hranjivu hranu i puno spavanja.
              Koliko kalorija ima u čaši vina?

              Broj kalorija u čaši vina može se kretati od oko 120–165, ovisno o vrsti vina.

              Vino je jedno od najstarijih pića i popularno je stoljećima. I danas, to je i dalje jedno od najčešće konzumiranih pića na svijetu. Prema Institut za vino, Ljudi u Sjedinjenim Državama piju više od 3 litre ovog fermentiranog soka od grožđa svake godine.

              Vino ima sadržaj alkohola koji stvara učinak osjećaja u mozgu, a mnoge kemikalije u vinu mogu imati korisne zdravstvene učinke.

              Stručnjaci povezuju pijenje vina sa smanjenim upala i niži krvni tlak Svakodnevna čaša vina također može pomoći u sprječavanju srčanih bolesti i udar.

              Ovaj članak uspoređuje sadržaj kalorija u različitim vrstama vina i izvoru njih kalorije. Također je u suprotnosti s vinom s drugim alkoholnim pićima i istražuje neke od zdravstvenih prednosti vina.

              Koliko je kalorija u vinu?

              Sljedeći grafikon navodi broj kalorija u nekim popularnim čašama vina, obično pet unci tekućine.

              Vrsta vina Broj kalorija (KCAL)
              Pinot noir 121
              Chardonnay 123
              Ružino vino 126
              Slatko vino 165
              Sauvignon blanc 119
              Cabernet sauvignon 122
              rizling 118
              Zinfandel 129

              Odakle dolaze kalorije u vinu?

              Vino je alkoholno piće koje proizvođači stvaraju fermentirajući sok od grožđa. To je koncentracija alkohola ugljikohidrati da osigurati Kalorije u vinu.

              Kao što ime sugerira, slatka su vina često slađa od suhih vina. Proizvođači mogu dodati više šećera tim vinima, doprinoseći značajnijem broju kalorija od njihovih suhih kolega.

              Jedna čaša vina ne doprinosi mnogim kalorijama nečijem dnevnom unosu energije. Međutim, ljudi će se možda lako previdjeti. Većina pojedinaca ima više od jedne čaše vina u sjedenju, što dovodi do ukupnog povećanja unosa kalorija.

              Vino vs. Ostala alkoholna pića i njihove kalorije

              Većina čaša vina sadrži oko 120 kalorija, a slatko vino sadrži znatno više kalorija pri 165 kalorija po čaši.

              Kada uspoređuju sadržaj kalorija u vinu i drugih popularnih alkoholnih pića, ljudi moraju uzeti u obzir veličinu posluživanja. Bar i restorani mogu poslužiti vino, alkoholne pići i pivo u različitim količinama.

              Evo nekoliko primjera kalorija za popularna alkoholna pića:

                Sadržaj kalorija u vinu pada usred ovih standardnih mogućnosti alkoholnog pića. Međutim, vino, posebno crno vino, nudi zdravstvene koristi koje ova druga pića ne čine.

                Zdravstvene prednosti vina

                Alkoholne i polifonske komponente vina su koristan antioksidans, regulacija lipida i protuupalni učinci.

                Prošle studije imaju pronađeno Ta umjerena konzumacija alkohola može pružiti zdravstvene koristi, uključujući povećanje količine “dobra” kolesterol u tijelu i smanjenje rizika od dijabetesa.

                Ne postoje konačne preporuke u vezi s konzumacijom vina. Ali mnogi Studije su otkrile Ta umjerena konzumacija crnog vina štiti od:

                  Antioksidanti

                  Zdrobljeno grožđe osnova je vina. Grožđe sadrži prirodni antioksidans resveratrol, a ta značajna koncentracija antioksidansa Vjerojatno Pruža crno vino sa svojim brojnim zdravstvenim prednostima.

                  Uz to, resveratrol ima protuupalne karakteristike. Ova protuupalna svojstva pomažu u zaštiti srca i živčanog sustava, a također imaju i efekte protiv kojih se.

                  Crveno vino također sadrži složeni proantocijanidin. Ova bioaktivna kemikalija može doprinijeti na zdravlje srca i zaštiti od srčana bolest i drugi upalni uvjeti.

                  Antioksidanti koji se nalaze u crvenom vinu su koristan u smanjenju oksidativnog stresa. Tijelo prirodno proizvodi reaktivne vrste kisika i dušika (RON) kroz neke prirodne procese, oštećene stanice i tkiva.

                  Da bi se borio protiv toga, tijelo također ima antioksidacijske obrane kako bi neutraliziralo bilo kakvo oštećenje. Međutim, ako nema dovoljno antioksidansa za borbu protiv rona, oksidativni stres može se dogoditi.

                  Oksidativni stres igra ulogu u nekoliko stanja, uključujući kardiovaskularne bolesti, kronična bolest bubrega, Kronična opstruktivna plućna bolest, neurodegenerativne bolesti i rak.

                  Dakle, iako crveno vino ne može izliječiti ove uvjete, može im pomoći u sprečavanju oksidativnog stresa.

                  Endotelna funkcija

                  Alkohol u crvenom vinu, u kombinaciji s sadržajem polifenola, može Pomoć za poboljšanje i održavati endotelnu funkciju.

                  Endotelne stanice su presudan U održavanju kapilara funkcionalnim i donošenjem krvi u sva tkiva tijela. Zbog toga endotel igra ulogu u sprečavanju uvjeta, uključujući:

                    Crveno vino pomaže u održavanju endotelne funkcije, što znači da također igra ulogu u zaštiti od različitih bolesti i uvjeta.

                    Pojedinci bi trebali imati na umu da piju umjereno. Umjesto pružanja zdravstvenih koristi, pretjerano pijenje može uzrokovati probleme, takav pretilost, Oštećenje jetre, moždani udar, rak i negativan utjecaj na zdravlje srca.

                    Saznajte više o potencijalnim zdravstvenim prednostima vina ovdje.

                    Sažetak

                    Vino dolazi iz fermentiranog, zdrobljenog grožđa, a njegove kalorije potječu prvenstveno iz sadržaja alkohola i ugljikohidrata.

                    Postoji mnogo vrsta vina, uključujući crvenu, bijelu, slatku i ružu. Ova vina imaju sadržaj kalorija u rasponu od 120-165 kalorija za jednu čašu.

                    U usporedbi s drugim alkoholnim pićima, sadržaj kalorija za vino pada u sredini. Međutim, posebno crno vino nudi brojne zdravstvene koristi koje nedostaju ostalim alkoholnim pićima.
                    Odustajanje od alkohola za samo mjesec dana ima trajne koristi

                    Mnogi od nas će uživati u brojnim čašama vina, piva, šampanjca ili drugih alkoholnih pića tijekom zimskih praznika. Tako u siječnju možemo osjetiti potrebu da se odmorimo od alkohola. Mjesec bez alkohola najbolji je izbor koji bismo mogli učiniti za naše zdravlje, zaključuju britanski istraživači.

                    Suhi siječanj inicijativa je dobrotvorne organizacije Alkohol promjena Ujedinjenog Kraljevstva, što potiče ljude da pokušaju odustati od alkohola na 1 mjesec na početku godine.

                    Iako je dobrotvorna organizacija koja promovira ovaj napor sa sjedištem u Velikoj Britaniji, tisuće ljudi širom svijeta se zalaže za sudjelovanje u ovoj kampanji svake godine.

                    Prilično je logično pretpostaviti da odricanje od alkohola tijekom 31 dana može imati koristi samo zdravlje, jer je redovito pijenje glavni faktor rizika za Rak, bolest jetre i kardiovaskularne bolesti, između ostalih problema.

                    Sada, studija istraživača sa Sveučilišta u Sussexu u Falmeru u Velikoj Britaniji, pokazuje koliko preskakajući alkohol za 1 mjesec može poboljšati vaš život i zaključuje da su te prednosti dugotrajne.

                    U istraživanje, Koji dr. Richard de Visser sa Sveučilišta u Sussexu, utvrdio je da su ljudi koji su sudjelovali u suhom siječnju 2018. godine prijavili više razine energije i zdravije tjelesna težina. Također su osjećali manje potrebe da piju alkohol, čak i nekoliko mjeseci nakon sudjelovanja u ovoj inicijativi.

                    1 Mjesec bez alkohola povećava dugoročno zdravlje

                    Dr. De Visser i tim analizirali su podatke koje su prikupljali od sudionika suhog siječnja u tri internetske ankete. Ukupno 2.821 ljudi ispunilo je anketu nakon što su se početkom siječnja prijavili za kampanju. U prvom tjednu veljače 1.715 sudionika završilo je anketu, a 816 sudionika dostavilo je dodatne podatke u kolovozu 2018.

                    Istraživači su otkrili da je odustajanje od alkohola na mjesec dana pomoglo sudionicima da smanji broj pijenja danima kasnije u godini. Broj se smanjio u prosjeku 4.3 dana tjedno prije sudjelovanja u suhom siječnju do prosjeka 3.3 dana tjedno nakon toga.

                    Štoviše, ljudi koji su išli na teetotal na mjesec dana također su se u godini pijali puno rjeđe. Stope pretjeranog pijenja pale su iz prosjeka 3.4 puta mjesečno na početku do 2.1 puta mjesečno u prosjeku.

                    U stvari, suhi sudionici u siječnju također su naučili piti manje. Krenuli su od konzumiranja u prosjeku 8.6 jedinica alkohola po danu pijenja na početku do 7.1 jedinice alkohola po pijenju dana kasnije.

                    „Jednostavan čin uzimanja mjesec dana od alkohola pomaže ljudima da pišu manje manje; Do kolovoza, ljudi prijavljuju jedan dodatni suhi dan tjedno “, napominje DR. De Visser.

                    “Postoje i značajne neposredne prednosti: devet od 10 ljudi štedi novac, sedam od 10 spavanja bolje, a tri od pet gubitaka”, dodaje on.

                    Važne prednosti, međutim, dostupne su i onima koji se odriču alkohola na kraća razdoblja. Mjesec bez alkohola bio bi bolji, ali čak i manje od toga još uvijek može pojačati zdravlje osobe, dr. De Visser kaže.

                    “Zanimljivo je da su ove promjene konzumiranja alkohola viđene i kod sudionika koji nisu uspjeli ostati bez alkohola cijeli mjesec-iako su malo manje. To pokazuje da postoje stvarne prednosti samo pokušaja dovršetka suhog siječnja “, naglašava istraživač.

                    Dugačak popis prednosti

                    Ljudi koji su sudjelovali u suhom siječnju prošle godine primijetili su brojne beneficije za mentalno i fizičko zdravlje kao i “zdraviji” bankovni račun. Točnije:

                      “Sjajna stvar u suhom siječnju je da se zapravo ne radi o siječnju. Biti bez alkohola 31 dan pokazuje nam da nam ne treba alkohol da bismo se zabavili, opustili, družili se “, kaže dr. Richard Piper, izvršni direktor alkohola Change UK.

                      “To znači da smo za ostatak godine bolje donositi odluke o svom pijenju i da izbjegnemo klizanje u piće više nego što to stvarno želimo”, dr. Piper bilješke.

                      „Mnogi od nas znaju o zdravstvenim rizicima alkohola – sedam oblika raka, jetrene bolesti, mentalno zdravlje Problemi – ali često nismo svjesni da je piće manje i neposrednije koristi. Spavanje bolje, osjećajući se energičnije, štedeći novac, bolju kožu, gubitak kilograma … popis se nastavlja.”

                      Dr. Richard Piper

                      Dakle, bilo da je to siječanj ili kasnije u godini, možda ćete htjeti pokušati zamijeniti alkohol za čaj, sok ili vodu mjesec dana ili čak nekoliko tjedana. Moglo bi vas učiniti sretnijim i zdravijim, a vaš bankovni račun i vama će zahvaliti.
                      Možete li propustiti test droge nakon jela sjemenke maka?

                      Sjemenke maka jestivo su sjemenke biljke s opijumom maka. Moguće je propustiti test droge nakon gutanja ovih sjemenki ili hrane koja sadrži ta sjemenki.

                      Mnogo različitih čimbenika može utjecati na učinak sjemenki maka na rezultate ispitivanja lijeka. Ti čimbenici uključuju broj sjemenki koje osoba jede, podrijetlo sjemenki i vrijeme gutanja.

                      Nastavite čitati kako biste saznali više o tome zašto sjemenke maka može natjerati da netko dobije pozitivan rezultat ispitivanja droga i koja uobičajena hrana može sadržavati sjeme maka.

                      Možete li propustiti test droge nakon jela sjemenke maka?

                      Sjemenke maka mogu uzrokovati da osoba propusti test droge testirajući pozitivno na morfij. Morfij je opijat iz opijuma u makovima.

                      Ostali lijekovi dobiveni iz opijuma uključuju kodein i heroin.

                      Iako su sjemenke maka sjemenke biljke s opijumom maka, one ne sadrže bilo koji opijum. Tijekom procesa berbe, međutim, sjeme može apsorbirati opijum ili obložiti njime.

                      Nekoliko čimbenika utječe na to koliko morfija završava u sjemenkama maka. Tehnike prerade hrane, na primjer, mogu smanjiti sadržaj morfija u sjemenkama do 90%, Ali to varira od zemlje do zemlje.

                      Metoda pripreme hrane također igra ulogu. Pečena roba obično sadrže manje morfija (i kodeina) od nebeganih proizvoda, jer Pečenje uništava Ove tvari.

                      Koliko sjemenki možete pojesti i još uvijek proći test na drogu?

                      Obično, što više sjemenki maka jede, to je veća vjerojatnost da će oni proći test na droge.

                      Međutim, neki čimbenici utječu na broj sjemena koje osoba može konzumirati bez pozitivnog testiranja. To uključuje:

                      Koncentracija opijata u sjemenkama

                      Količina morfija u nečijem sustavu ovisit će o tome koliko je morfija u sjemenkama.

                      Zemlja podrijetla sjemenki i tehnike prerade hrane koje su podvrgnute oboje utjecaj količina morfija u sjemenkama.

                      Peciva koja sadrže sjemenke maka vjerojatno ne sadrže velike količine morfija. Čajevi sjemenki maka i drugi proizvodi sjemenki maka vjerojatno sadrže mnogo veće količine.

                      Vrsta testa na lijekove

                      Vrsta testa na drogu koju osoba uzima također će igrati ulogu u rezultatima koji primaju. Ispitivanja urina najčešći su oblik testa na lijekove, a ljudi imaju veću vjerojatnost da će pozitivno testirati na jednom od ovih testova nakon konzumiranja sjemenki maka.

                      Prema neki Izvori, analiza kose preciznija je metoda ispitivanja zlouporabe opijata, ali nije u zajedničkoj upotrebi. Test analize kose ne bi pokazao lažno pozitivan rezultat nakon jela sjemenke maka.

                      Prag odsječenja koji laboratorij koristi

                      Granični prag testa također će utjecati na ishod. Istraživanje je pokazalo da jedenje kotrljanja sjemena maka može rezultirati time da osoba ima koncentracije morfija 155–1,408 nanogrami po mililitru (ng/ml).

                      Kao priznanje za ovo pitanje, 1998. godine, Odjel za zdravstvo i ljudske usluge promijenio je graničnu razinu koncentracije za testove opijat urina iz 300 ng/ml do 2.000 ng/ml.

                      Nova razina prekida omogućava testerima da razlikuju pozitivni rezultat ispitivanja urina koji je posljedica gutanja sjemena maka i jednog koji je posljedica upotrebe droga.

                      Međutim, neki privatni poslodavci mogu i dalje koristiti bivšu razinu odsjeka, zbog čega su neki ljudi pozitivni na morfiju nakon jela nešto što sadrži sjeme maka.

                      Vrijeme potrošnje

                      Vrijeme je također važno. Ispitivanje lijeka može otkriti sjeme maka u urinu unutar samo 30 minuta jesti sjeme i za do 48 sati Nakon konzumacije.

                      Ako osoba konzumira velike doze sjemenki maka, tragovi opijata mogu ostati u svom sustavu do 60 sati.

                      Hrana sa sjemenkama maka kako bi se izbjeglo

                      Uobičajena hrana koja često sadrži sjeme maka uključuje:

                        Pojedinci mogu htjeti izbjeći te namirnice prije ispitivanja lijeka u slučaju da laboratorij koristi nižu razinu odsječavanja od 300 ng/ml.

                        Sažetak

                        Pitanje gutanja sjemena maka prije ispitivanja droge nije izravno. Nekoliko čimbenika može utvrditi hoće li osoba imati pozitivan ili negativan rezultat testa na lijekove, uključujući:

                          U nekim slučajevima jedenje samo jednog bagela od maka može uzrokovati da netko ima pozitivan rezultat ispitivanja urina. U drugim slučajevima, osoba bi mogla pojesti nekoliko muffina sjemenki maka i proći test.

                          Da biste izbjegli pozitivan rezultat za opijate, najbolje je biti oprezan prije ispitivanja droge. Osoba bi trebala izbjegavati jesti bilo koju hranu koja sadrži sjeme maka najmanje 3 dana prije testa.
                          Umjereno pijenje: žene i muškarci, ograničenja alkohola, koristi, rizici

                          Konzumiranje previše alkohola predugo može biti štetno za zdravlje. Iako alkohol samostalno ne predstavlja rizik za zdravlje, zlostavljanje može dovesti do bolesti jetre i drugih smrtnih stanja.

                          Nacionalni institut za zlouporabu alkohola i alkoholizam (NIAAA) definira umjereno pijenje kao do Četiri alkoholna pića za muškarce i tri za žene u bilo kojem danu i najviše 14 pića za muškarce i sedam pića za žene tjedno.

                          U 2015, 26.9 posto ljudi u Sjedinjenim Državama izvijestili su o pijenju u posljednjih mjesec dana.

                          Žene nasuprot muškarcima

                          Studije su pokazale da ženke počinju imati probleme povezane s alkoholom na nižim razinama konzumacije alkohola od muškaraca.

                          Postoje četiri glavna razloga:

                          Ženke imaju manje vode u tijelu nego mužjaci, kilogram za kilogram. Alkohol se raspršuje u vodi s tijelom.

                          Žene uglavnom teže manje od muškaraca. Prag za sigurnu konzumaciju alkohola usko je povezan tjelesna težina. Žene imaju manje tkiva s kojim mogu apsorbirati alkohol.

                          Žene obično imaju nižu razinu alkoholne dehidrogenaze (AHD) nego muškarci. AHD je kemikalija koja razbija alkohol u jetri. Slijedom toga, alkohol ostaje u ženskom sustavu duže i brže se povećava.

                          Hormonalni čimbenici također mogu igrati ulogu U čineći žene osjetljivije na učinke alkohola. Studije su otkrile da su s istom količinom pića koncentracije alkohola u krvi najviši neposredno prije menstruacije i najnižeg prvog dana nakon menstruacije.

                          Međutim, ove studije bili vrlo ograničeni, i nije došlo do potvrđenog zaključka o vezi između menstruacije i apsorpcije alkohola.

                          Prema Uredu za obrazovanje o alkoholu i drogama na Sveučilištu Notre Dame, u ženskom tijelu apsorbira 30 posto više alkohola nego muškarac nakon što je popio isti iznos.

                          Razina alkohola

                          Kada pokušavate umjeriti unos alkohola tijekom večeri ili tjedan dana, pomaže znati koliko je alkohola u svakom piću koje konzumirate.

                          NIAAA definira jedno piće kao:

                            Jedno standardno piće u U.S. sadrži oko 14 grama čistog alkohola.

                            Beneficije

                            Mnogo je studija koje raspravljaju o prednostima umjerene konzumacije alkohola.

                            Međutim, mnoge su poruke pomiješane. Dok neke studije savjetuju da alkohol umjereno može imati neke srčane koristi, drugi objašnjavaju povezani veći rizik od oštećenja srca, Rak, mentalno zdravlje problemi i bolest jetre.

                            Kad studije pokažu štetu povezanu s konzumiranjem alkohola, oni se gotovo uvijek odnose na piće, zlouporabu alkohola ili alkoholizam.

                            Potencijalne prednosti redovite, umjerene konzumacije alkohola uključuju:

                            Udar: Studija objavljena u časopisu Udar ustanovili da je lagano-do umjerena konzumacija alkohola može smanjiti rizik od udar kod žena. Studija je uključivala podatke o samo-prijavljenim o navikama pijenja 83.578 sudionica zdravstvene studije medicinskih sestara.

                            Druga studija utvrdila je da je jedna komponenta u crvenom vinu može zaštititi mozak od oštećenja moždanog udara.

                            Depresija: U studiji na 2.683 muškaraca i 2.822 žene u dobi između 55 i 80 godina, španjolski istraživači otkrili su da redovito, umjereno pijenje vina može umanjiti rizik od razvoja depresija, Dok teško pijenje povećava rizik.

                            Istražitelji su izvijestili u časopisu BMC medicina da ljudi koji su pili od 2 do 7 čaša vina tjedno bili su mnogo manje vjerojatni Da bi se dijagnosticirala klinička depresija.

                            Sudionici su uglavnom slijedili a Mediteranska prehrana i pio vino u društvenom kontekstu, s obitelji i prijateljima.

                            Kardiovaskularno zdravlje: Nekoliko studija pokazalo je da umjereni, redoviti unos alkohola može imati koristi od kardiovaskularnog zdravlja.

                            Talijanski pregled studija objavljenih u Europski časopis za epidemiologiju utvrdio da umjereno konzumiranje vina i piva smanjio rizik kardiovaskularnih događaja, ali duhovi nisu.

                            U 2012. rezultati studije svinja s visokim kolesterol Razine sugerirale su da umjerena konzumacija votke i vina može smanjiti kardiovaskularni rizik, s vinom koji nudi veću zaštitu.

                            Istražitelji na University Collegeu u Londonu izvijestili su u Časopis za epidemiologiju i zdravlje zajednice da su umjereni pivači koji su slijedili zdravi način života bili vjerojatnije da će vidjeti zaštitni učinak Na srcu, u usporedbi s umjerenim pićama koji su pušili ili imali lošu prehranu.

                            Konzumiranje umjerenih količina određenih vrsta alkohola, poput vina, pokazalo je neke prednosti. Međutim, važno je napomenuti da su mnoge studije koje iznose ove tvrdnje neuvjerljive.

                            Kada je u pitanju pijenje alkohola i očekivanje zdravstvene koristi, umjerenost je ključ. Ako trenutno uopće ne pijete alkohol, nemojte započnite zbog zdravstvenih koristi.

                            Rizici

                            Iako se čini da konzumiranje alkohola u umjerenosti ima neke prednosti, važno je zapamtiti da previše može biti pogubno za cjelokupno zdravlje, pa čak i po život opasno, dugoročno opasno.

                            Konzumiranje previše alkohola može dovesti do:

                              Konzumiranje alkohola povezano je s karcinomom dojke, debelog crijeva i rektuma, jetre, jednjaka, glasovne kutije, grla, usta i vjerojatno gušterače, prema američkom društvu za rak.

                              Tijekom trudnoće, povećava rizik gubitka trudnoće i djeteta koje ima rast i razvojne probleme u budućnosti.

                              Ako se brinete zbog količine alkohola koju konzumirate, možete pitati svog liječnika o tome.

                              Video

                              U ovom videu, dr. Bobby Lazzara objašnjava potencijalne prednosti alkohola za vaše srce i naglašava važnost umjerenosti.

                              Također objašnjava da su potencijalne koristi loše proučavane i da su moguće dugoročne koristi nadmašeni zbog neposrednih zdravstvenih problema uzrokovanih pijenjem pića.
                              Prednosti dodataka vitamina za sindrom povlačenja alkohola

                              Ovisnost o hrani: simptomi i upravljanje

                              Neki koriste izraz ovisnost o hrani za razgovor o kompulzivnom ili nekontroliranom porivu da jede hranu koja se ne odnosi na osjećaje gladi. Takvo se ponašanje može dogoditi kao odgovor na emociju, poput stresa, tuge ili bijesa.

                              Međutim, definiranje ovisnosti o hrani bilo je izazovno. Dijagnostički i statistički priručnik mentalnih poremećaja, 5. izdanje (DSM-5) ne uključuje samostalnu kategoriju za dijagnosticiranje ovisnosti o hrani.

                              Ljudskom tijelu je potrebna hrana za osiguranje energije i prehrane. Međutim, ljudi se mogu osjećati ovisno o hrani kada postanu ovisni o određenim vrstama hrane. Bilo koja hrana može natjerati osobu da osjeća ovisnost.

                              U ovom članku definiramo ovisnost o hrani i njezine karakteristike, kao i dajemo savjete kako upravljati potencijalnim prisilama prehrane kada se pojave.

                              Što je ovisnost o hrani?

                              Prema Istraživanje 2019. godine, Tri pozicije sažeti trenutnu raspravu o ovisnosti o hrani:

                                Iako nisu imali formalnu dijagnozu u DSM-5, neki zdravstveni radnici I dalje koristite izraz ‘Ovisnost o hrani’.

                                Vođa studije, dr. Miele, tvrdi da neki ljudi navode prevenciju pretilosti kao opravdanje dijagnoze ovisnosti o hrani i da mnogi zakoni oko ograničavanja potencijalno „ovisničke“ hrane inspiraciju uzimaju iz sličnih zakona oko duhana i alkohola, poput većeg oporezivanja.

                                Oko 35% odraslih u Sjedinjenim Državama imaju pretilost. Međutim, ljudi s pretilošću izjednačavaju se samo s jedna trećina od onih koji je jede, iako ovisnost o hrani ima neke povezanosti s debljanjem.

                                Iako ovisnost o hrani može doprinijeti pretilosti za neke ljude, to također nije jedini faktor. Jedan raniji pregled ustanovili da je do 10% ljudi s normalnim rasponom težine ili prekomjernom težinom imalo ovisnost o hrani. Međutim, malo je nedavnih studija o njegovoj rasprostranjenosti.

                                Stoga, dr. Miele tvrdi da bi liječenje kompulzivne prehrane moglo imati neizravne koristi za prevenciju pretilosti na nacionalnoj razini, ali da uspjeh ovih inicijativa ne ovisi o tome da ljudi koji obvezuju jedu.

                                Drugi istraživači tvrde da nema dovoljno dokaza koji sugeriraju da hrana ima iste ovisnosti kao alkohol ili cigarete. Ovo istraživanje kaže da je izraz “ovisnost o hrani” zabluda, jer sugerira da su sami određeni sastojci ovisni.

                                Oni sa strane dijagnosticiranja ovisnosti o hrani sugeriraju da konzumiranje pokretanja hrane ugodne kemikalije u mozgu, kao što je dopamin, koji djeluju kao nagrada. Ove kemikalije također mogu djelovati kao oslobađanje od emocionalnih nevolja.

                                Pročitajte više o kompulzivnom seksualnom ponašanju, još jedno vruće raspravljano o dijagnozi ovisnosti.

                                Okidač namirnica

                                Neke namirnice s visokim sadržajem šećera, masti ili škroba mogu imati bliske povezanosti s ovisnošću o hrani. Poznate su kao Hyperpalatable Foods – iako nisu urođeno ovisnosti, njihov okus olakšava ih je jesti.

                                Međutim, svaka hrana koju osoba smatra utjehom može dovesti do nekontroliranih nagona.

                                U Yale ljestvica ovisnosti o hrani identificirao određenu hranu za koje se činilo da ima bliske veze s ovisnošću o hrani. Ovo je upitnik koji pomaže liječnicima da dijagnosticiraju ovisnost o hrani. Primjeri mogućeg okidača uključuju:

                                  Međutim, vrijedno je napomenuti da bi osoba mogla razviti prisilu da pojede bilo koju hranu koja im donosi utjehu.

                                  Poremećaj prehrane uključuje razdoblja pretjeranog prejedanja. Pročitajte više ovdje.

                                  Simptomi

                                  Simptomi ovisnosti o hrani mogu biti fizički, emocionalni i društveni. Ovi simptomi uključuju:

                                    Nakon što je obvezno konzumirao velike količine hrane, osoba može doživjeti i negativni osjećaji, poput:

                                      Ovisnost o hrani također može pokrenuti fizičke odgovore, uključujući:

                                        Liječenje

                                        Liječenje kompulzivnog prehrane trebalo bi se baviti emocionalnim, fizičkim i psihološkim potrebama pojedinca.

                                        Liječenje će se usredotočiti na razbijanje destruktivne navike kroničnog prejedanja. Cilj je zamijeniti nefunkcionalne prehrambene navike zdravim i rješavati probleme, poput depresije ili anksioznosti.

                                        Tretmani koji mogu biti učinkoviti uključivati::

                                          Savjeti za životni stil

                                          Nekoliko promjena u načinu života također može pomoći osobi da upravlja nekontroliranim nagonima da konzumira određenu hranu, uključujući:

                                            Dijeta za pad nije korisna za suzbijanje poticaja prehrane, jer se žudnja može vratiti nakon što unos hrane postane manje restriktivno.

                                            Ljudi koji prisilno jedu određenu hranu i smatraju da bi imali koristi od određenog plana prehrane, trebali bi razgovarati s dijetetičarom, nutricionistom ili liječnikom prije nego što počnu ograničavati unos.

                                            Jednostavne, ostvarive promjene najvjerojatnije podržavaju dugoročne, zdrave prehrambene navike.

                                            Kada posjetiti liječnika

                                            Svatko tko smatra da je njihova prehrana izvan kontrole ili želi pomoć u zdravstvu, trebao bi razgovarati sa svojim liječnikom.

                                            Isto tako, ako se samo-propisane promjene načina života ne drže ili se nastavljaju priključno prehrambeno ponašanje, osoba može imati koristi od traženja medicinske pomoći.

                                            Liječnik će moći pomoći predložiti metode liječenja i rutine za zdravu prehranu, gubitak kilograma za one koji bi imali koristi i redovito vježbanje.

                                            Terapeut također može pomoći osobi da razvije nove mehanizme suočavanja i pozitivniji odnos s hranom.
                                            Vino: vrste, potencijalne zdravstvene koristi i još mnogo toga

                                            Bilo je puno studija o zdravstvenim prednostima vina. Crvo vino može zaštititi od srčanih bolesti, dok bijelo vino može imati koristi od zdravlja bubrega i zaštititi od Alzheimerove bolesti.

                                            Različite vrste vina nude različite zdravstvene koristi i rizike.

                                            Neke vrste vina, poput pjenušavog vina, veće su u kalorijama od drugih, dok druge imaju više alkohol sadržaj.

                                            Zdravstvene prednosti vina obično dolaze iz grožđe koji proizvođači koriste da bi ga napravili.

                                            Općenito, osoba može dobiti neke zdravstvene koristi od vina ako ga konzumira umjereno.

                                            Osoba koja pije prekomjerne količine alkohola može se izložiti riziku od razvoja zdravstvenih problema. U Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Definirajte umjereno pijenje kao dva pića ili manje dnevno za muškarce i jedno piće ili manje dnevno za žene.

                                            Ovaj članak govori o potencijalnim zdravstvenim prednostima vina i objašnjava rizike koji mogu doći od pijenja vina.

                                            Je li vino zdravo?

                                            Prema nekim istraživanjima, vino može imati potencijalne zdravstvene koristi. Mnoge od tih prednosti su zbog polifenol Sadržaj u vinu. Polifenoli su mikronutrijenti prisutni u biljkama.

                                            A Pregled 2019 To je gledalo u mediteransku prehranu sugeriralo da polifenoli imaju jake antioksidans aktivnost, koja može spriječiti oštećenje stanica zbog oksidativni stres i upala.

                                            Većina polifenola u prehrani su flavonoidi. Flavonoidi su prirodni spojevi prisutni u voću i povrću i njihovim proizvodima, uključujući vino.

                                            Jedan Studija 2019 u učinke flavonoida u hranu i pića, uključujući i crno vino, na neurodegenerativne stanja poput Alzheimerova bolest ustanovili da inhibiraju stvaranje proteina koji mogu uzrokovati ovo stanje.

                                            A Pregled 2017 također raspravljali o zdravstvenim prednostima flavonoida u vinu. Istraživači su izjavili da zbog ovih flavonoida vino može imati prednosti antikancera i anti-dijabetesa.

                                            Na primjer, primijetili su da neki polifenoli u vinu mogu spriječiti ili usporiti rast tumorskih stanica, dok neki mogu blokirati enzime i inhibirati apsorpciju glukoze.

                                            Međutim, u studijama istraživači često razmotrite Prednosti polifenola u vinu neovisno o prisutnosti alkohola.

                                            Važno je napomenuti da su količine ovih polifenola u vinu vrlo niske. Nadalje, ova studija samo je pogledala in vitro testiranje. Stoga je potrebno više studija kako bi se potvrdila učinkovitost ovih zdravstvenih koristi za ljude koji piju vino.

                                            U mnogim aspektima, zdravstveni rizik od vina nadmašuje sve potencijalne koristi koje može imati.

                                            Na primjer, pijenje puno vina može dovesti do negativnih, a ne pozitivnih zdravstvenih posljedica, uključujući::

                                              crno vino

                                              Crvena vina klasificiraju se prema grožđe koje ih proizvođači izvlače iz regije iz koje beru grožđe iz. Ovo grožđe imat će različita svojstva, uključujući njihov okus i boju.

                                              Neke vrste crnog vina uključuju:

                                                Kako proizvođači prave crno vino?

                                                Proizvođači prave crno vino berbom tamnog grožđa. Oni to grožđe drobe s netaknutom kožom, jer koža dodaje okus i boju vina.

                                                Zatim dodaju kvasac u smjesu grožđa. To omogućava pretvorbu šećera u alkohol. To je poznato kao postupak fermentacije.

                                                Zatim izvlače sok iz fermentiranog grožđa, filtriraju ga i boce ga.

                                                Potencijalne prednosti crnog vina

                                                Crveno vino je najčešće proučena vrsta vina u pogledu njegovih potencijalnih zdravstvenih koristi.

                                                Dijabetes tipa 2

                                                Jedan Pregled 2017 ustanovili da se flavonoidi u crvenom vinu mogu zaštititi od Dijabetes tipa 2.

                                                Međutim, jedan Studija 2019 otkrili da crno vino ne poboljšava razinu glukoze osobe. Autori su izjavili da je potrebno više istraživanja kako bi se potvrdile njihova otkrića i sigurnost unosa vina među osobama s dijabetesom tipa 2.

                                                Zdravlje srca

                                                A Pregled 2017 od strane American Heart Association (AHA) spomenula epidemiološke studije koje pokazuju da osoba može imati manji rizik od umiranja od srčanih bolesti ako piju crno vino.

                                                Međutim, epidemiološke studije mogu proizvesti manje pouzdane podatke.

                                                Crveno vino također sadrži spoj zvan resveratrol, koji je antioksidans prisutan u koži od grožđa. Budući da proizvođači ostavljaju kožu na grožđe tijekom procesa fermentacije crnog vina, to može biti bogat izvor resveratrola.

                                                Jedan 2016 studija izjavio da prednosti resveratrola uključuju njegove:

                                                  Međutim, resveratrol je niska bioraspoloživost kod ljudi. To znači da ga tijelo možda neće pravilno apsorbirati kako bi u potpunosti ostvarilo svoje prednosti.

                                                  Zdravlje crijeva

                                                  Jedan 2018 Sustavni pregled To je ispitalo sedam studija zaključilo da crno vino može pomoći u regulaciji bakterija crijeva.

                                                  Crijevne bakterije su ključne za cjelokupno zdravlje osobe, kao pomoć u kontroli imunološki sustav, probavlja, i pridonijeti na zdravlje središnjeg živčanog sustava.

                                                  Međutim, autori su također pojasnili da složeni odnos bakterija crijeva i prehrambenih polifenola znači da ne mogu biti sigurni u njihove pozitivne učinke na zdravlje ljudi.

                                                  Neurološko zdravlje

                                                  A Studija 2017 pokazali da konzumacija crnog vina može dovesti do niže razine invaliditeta kod ljudi s Multipla skleroza.

                                                  Potencijalni rizici od crnog vina

                                                  CDC kaže da je prekomjerni unos alkohola izazvao oko 95.000 smrti Svake godine u Sjedinjenim Državama između 2011. i 2015.

                                                  Osoba može biti vjerojatnije Za razvoj migrene ako piju crno vino, ali postoji niz ozbiljnih rizika povezanih s konzumiranjem alkohola u velikim količinama.

                                                  Prema CDC-u, kratkoročni zdravstveni rizici povezani s pijenjem bilo koje vrste alkohola u višku uključuju:

                                                    Neki dugoročni zdravstveni rizici uključuju:

                                                      Zbog toga bi ljudi trebali pokušati samo piti crno vino umjereno.

                                                      bijelo vino

                                                      Bijela vina također su klasificirana prema grožđe koje ih proizvođači izvlače iz i regije iz koje beru grožđe iz.

                                                      Neke vrste bijelog vina uključuju:

                                                        Kako proizvođači prave bijelo vino?

                                                        Poput crvenih vina, proizvođači beru i drobljenje bijelog vina grožđa.

                                                        Međutim, s bijelim vinom obično odvajaju kože grožđa od soka grožđa prije procesa fermentacije.

                                                        Potencijalne prednosti bijelog vina

                                                        Istraživači su se obično fokusirali na bijelo vino. Unatoč tome, pronašli su neke moguće veze između konzumacije bijelog vina i zdravlja.

                                                        Neurološko zdravlje

                                                        Jedan Studija 2018 ispitao učinak polifenola na miševe.

                                                        Istraživači su te polifenole izvukli iz bijelog vina i uključili ih u dijetu miševa. Otkrili su da polifenoli mogu imati koristan učinak u smanjenju kronične upale u Alzheimerovoj bolesti.

                                                        Zdravlje bubrega

                                                        A Studija 2015 utvrdio da kofeinska kiselina, koja je vrsta polifenola prisutnog u bijelom vinu, inducira oslobađanje složenog dušičnog oksida (NO) iz endotelnih stanica.

                                                        To može imati zaštitni učinak na funkciju endotelnih stanica, prema istraživačima.

                                                        Potencijalni rizici od bijelog vina

                                                        Osoba je vjerojatnije da će razviti određena stanja kože ako piju bijelo vino.

                                                        Na primjer, a Studija 2017 utvrdio da je bijelo vino povezano s povećanim rizikom od rozaceja kod žena. Rosacea je vrsta akne.

                                                        A 2016 studija također su utvrdili da je konzumacija bijelog vina povezana s povećanim rizikom od melanoma, koja je vrsta rak kože.

                                                        Osoba također može htjeti ograničiti svoj unos bijelog vina jer može biti visoko kalorije i može dovesti do debljanja ako ga konzumiraju u velikim količinama. Jedna čaša bijelog vina sadrži 148 kalorija.

                                                        Ruža vina

                                                        Proizvođači prave ružino vino iz crnog grožđa koje beru, drobe i fermentiraju netaknutom kožom grožđa.

                                                        Fermentiraju ružino vino na nižim temperaturama nego crveno -bijelo vino.

                                                        Potencijalni zdravstveni učinci ružičastih vina

                                                        Čini se da rosé vino ne donosi toliko zdravstvenih koristi kao crno vino, ali donosi iste potencijalne rizike kao i bilo koja druga vrsta konzumacije alkohola.

                                                        Koncentracija polifenola u vinu ruže je srednji između crvenog i bijelog vina. Stoga je to možda malo zdraviji izbor od bijelog vina, s obzirom na potencijalne zdravstvene koristi polifenola.

                                                        Jedan Studija 2012 izjavio da polifenoli mogu pomoći u smanjenju lipoprotein niske gustoće, ili “loše”, kolesterol u tijelu.

                                                        Pjenušavo vino

                                                        Proizvođači stvaraju pjenušavo vino koristeći mirno vino kao bazu. Ovo osnovno vino obično je već prošlo kroz proces fermentacije.

                                                        Fermentiraju pjenušavo vino slično bijelom vinu, što znači da uklanjaju kože grožđa.

                                                        Ovo vino tada prolazi drugi postupak fermentacije, pri čemu ugljični dioksid postaje zarobljen u tekućini i tvori mjehuriće. Proizvođači će tada vino ostaviti da sazrijeva u boci, nakon čega se kvasac uklanja.

                                                        Nakon ovoga, vinu mogu dodati malu količinu šećera.

                                                        Prosecco i šampanjac su vrste pjenušavog vina.

                                                        Potencijalne prednosti pjenušavog vina

                                                        A Pregled 2014 otkrili da konzumacija šampanjca može povećati vaskularni protok krvi i stimulirati kognitivne funkcije.

                                                        Predložilo je da umjerena konzumacija šampanjca može biti povezana s poboljšanim vaskularnim zdravljem i može imati potencijal usporavanja napredovanja određenih neurodegenerativnih uvjeta.

                                                        Potencijalni rizici od pjenušavog vina

                                                        Zbog dodanog šećera u pjenušavom vinu, konzumirajući puno toga može voditi do karijes i Zubne šupljine.

                                                        Utvrđeno vino

                                                        Proizvođači čine obogaćeno vino dodavanjem dodatnog alkohola, obično duha, vinu. To stvara slađi ukus i veći udio alkohola.

                                                        Luka i šeri su vrste obogaćenog vina.

                                                        Potencijalne prednosti utvrđenih vina

                                                        Jedan Studija 2015 utvrdio je da je konzumacija obogaćenog vina povezana sa smanjenim rizikom od razvoja dijabetička retinopatija.

                                                        Potencijalni rizici od utvrđenih vina

                                                        Obogaćena vina poput luke i Sherry mogu biti velika u kalorijama, a jedna čaša vina za desert sadrži 168 kalorija.

                                                        Obogaćeno vino sadrži više alkohola nego ostala vina. Kao rezultat toga, negativni zdravstveni rizici povezani s konzumiranjem alkohola veći su kod obogaćenog vina.

                                                        Sažetak

                                                        Čini se da istraživanje sugerira da je crno vino najzdraviji tip vina. Međutim, to može biti zato što je bilo više studija crnog vina nego bijelog, ružičastog, pjenušavog i utvrđenog vina.

                                                        Mnoge zdravstvene prednosti povezane s crvenim vinom mogu proizaći iz činjenice da su kože grožđa netaknute tijekom proizvodnog procesa. Kože grožđa glavni su izvor antioksidanata u vinu.

                                                        Iako osoba može steći neke zdravstvene koristi od pijenja pjenušavog, utvrđenog vina ili ružičastih vina, nedostaju istraživanja ovih vina.

                                                        Osoba koja želi piti vino uvijek bi to trebala učiniti umjereno, jer pretjerani unos alkohola može biti opasan. Ako je osoba zabrinuta zbog unosa alkohola, može se obratiti liječniku radi savjeta.
                                                        Energetska pića: ulaz u uporabu droge?

                                                        Jesu li tekući dušični kokteli opasni?

                                                        Mozak između kave i kanabisa

                                                        Kava je složena tvar i – kao što otkriva novo istraživanje – njegove su metaboličke interakcije podjednako složene. Iznenađujuće, kava utječe na iste regije mozga kao i kanabis.

                                                        Iako studije koje gledaju kava Zdravstvene koristi – ili nedostatak toga – čini se da su objavljene gotovo svakodnevno, njegov istinski utjecaj na zdravlje i dalje je slabo razumljiv.

                                                        Neke su studije otkrile zdravlje beneficije, Neki su zaključili da bi se to moglo smanjiti rizik od smrtnosti, I drugi su crtali Nema čvrstih zaključaka.

                                                        Ova zbrka nastaje zbog nekoliko čimbenika, a jedna je poteškoća u razdvajanju uzroka i posljedica u velikim, populacijskim studijama. Na primjer, netko tko popije puno kave također može spavati manje, pušiti više duhana, piti manje vode ili raditi nesumnjive sate. Ti čimbenici blatnjave statističke vode.

                                                        Također, kava je nevjerojatno složena zvijer; sadrži Više od 1.000 Aroma spojevi, čiji se razine razlikuju ovisno o vrsti zrna kave i kako se ona kuha.

                                                        Metaboliti kave

                                                        Nedavno je skupina istraživača sa Sveučilišta Northwestern u Chicagu, IL, detaljno pogledala utjecaj konzumacije kave na našu unutarnju kemiju. Njihova su otkrića objavljena ovog tjedna u Časopis za internu medicinu.

                                                        3-mjesečna studija uključivala je 47 ljudi koji žive u Finskoj. U prvog mjeseca sudionici su uopće pili kavu; U drugom su svakodnevno konzumirali četiri šalice; A u trećem su pili osam šalica svaki dan.

                                                        Koristeći napredne tehnike profiliranja, voditeljica Marilyn Cornelis i njezin tim provjerili su razinu više od 800 metabolita u krvi nakon svake faze. Metaboliti su kemikalije proizvedene tijekom metabolizma. Obično su male molekule i obavljaju niz funkcija unutar i između stanica.

                                                        Znanstvenici su otkrili da su s povećanom konzumiranjem kave metaboliti krvi uključeni u endokanabinoidni sustav odustao. Ovo je sustav koji kanabisu daje rekreacijske i medicinske učinke.

                                                        Zanimljivo je da je učinak konzumacije kave na endokanabinoidni sustav bio suprotan uporabi kanabisa: endokanabinoidni neurotransmiteri smanjeni su s potrošnjom osam šalica dnevno, ali razine se povećavaju uporabom kanabisa.

                                                        Endocannabinoidi mogu odgovoriti na upite

                                                        Endocannabinoidni sustav pomaže moduliranju čitavog mnoštva metaboličkih aktivnosti – uključujući krvni tlak, spoznaja, ovisnost, imunitet, apetit, spavanje i metabolizam glukoze. Dakle, ako kava utječe na ovaj opći sustav, ona će otvoriti mnoge nove istraživačke avenije.

                                                        “To su potpuno novi putevi pomoću kojih kava može utjecati na zdravlje”, napominje Cornelis. “Sada želimo dublje proučiti i proučiti kako te promjene utječu na tijelo.”

                                                        Na primjer, vjeruje se da endokanabinoidni sustav utječe na ponašanje prehrane. Kao što kaže Cornelis, ovo bi moglo pomoći objasniti “veza između upotrebe kanabisa i munchiesa.”Suprotno tome, kava se smatra potencijalnim pomaganjem za mršavljenje i može se smanjiti Dijabetes tipa 2 rizik.

                                                        “Često se smatra da je to posljedica sposobnosti kofeina da pojača metabolizam masti ili učinke polifenola koji reguliraju glukozu (kemikalije koje potiču biljku).”

                                                        Marilyn Cornelis

                                                        “Naša nova otkrića koja povezuju kavu s endokanabinoidima”, dodaje ona, “nude alternativna objašnjenja vrijedna daljnjeg proučavanja.”

                                                        Otkriveno je i da više kave povećava metabolite iz androsteroidnog sustava. To informira da kava ubrzava izlučivanje steroida. I zato što su steroidi uključeni u brojne uvjete – osobito karcinom – Kava bi mogla, potencijalno, igrati ulogu i ovdje.

                                                        Ova je studija bila prva koja je pokazala takvu dubinu metaboličke interakcije između kave i endokanabinoidnog sustava. Nema sumnje da će ova nova saznanja formirati temelje budućih istraživanja u različitim uvjetima.

                                                        Međutim, trebat će više rada kako bi se shvatilo jesu li promatrane promjene u metabolitima nastale zbog kofeina ili jednog od bezbroj drugih spojeva u tim šalicama ukusnog crnog zlata.
                                                        Globalni unos alkohola porastao je za 70%, upozorava studij

                                                        Velika nova studija objavljena u Lancet otkrili su da su se širom svijeta stope pojedinačne konzumacije alkohola porasle. To, upozoravaju autori, opasan je obrazac kojim se kreatori politika moraju pozabaviti.

                                                        Novo istraživanje koje je proveo tim istraživača iz Centra za ovisnost i mentalno zdravlje, u Torontu, Kanada i Technische Universität Dresden, u Njemačkoj, otkrilo je da ljudi konzumiraju više alkohola, na globalnoj razini, u usporedbi s gotovo 30 godina prije gotovo 30 godina.

                                                        I ne samo to, već će se trenutni trend uzlaza nastaviti tijekom sljedećih nekoliko desetljeća, prema procjenama autora studije.

                                                        “Naša studija pruža sveobuhvatan pregled promjenjivog krajolika u globalnoj izloženosti alkoholu”, objašnjava prvi autor Jakob Manthey.

                                                        Istraživanje – čiji se nalazi pojavljuju u Lancet – Analizira trendove unosa alkohola u 189 zemalja od 1990. do 2017. i procjenjuje stope do 2030.

                                                        Manthey i tim analizirali su razinu konzumiranja alkohola po glavi stanovnika (po pojedincu), kao i implikacije ove potrošnje, radeći s podacima koje dobiva Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i The Globalni teret bolesti studija.

                                                        Štoviše, istraživači su pokušali otkriti koliko ljudi nikada nije pilo alkohol i koliko je kvalificirano kao “pijanci”, definirano unosom od 60 grama čistog alkohola ili više u jednom sjedenju.

                                                        Za ovu stranu svoje analize koristili su podatke u istom razdoblju, 1990–2017.

                                                        Konačno, tim je razmotrio procjene bruto domaćeg proizvoda u svih 189 zemalja, kao i ostalih relevantnih informacija, kako bi pokušao i procijeniti kako se obrasci pijenja alkohola mogu razvijati do 2030. godine.

                                                        Strogo povećanje konzumacije alkohola

                                                        Nalazi istraživača otkrivaju neke zabrinjavajuće – također iznenađujuće – trendove. Otkrili su da, iako se obrasci konzumacije alkohola nisu mnogo promijenili u zemljama s visokim dohotkom, regije s niskim i srednjim dohotkom primjećuju se na zapanjujuće povećanje.

                                                        Na globalnoj razini, tim je utvrdio da se ukupni volumen alkohola koji se troši godišnje povećavao za čak 70% između 1990. i 2017., s 20.999 milijuna litara godišnje na 35.676 milijuna litara godišnje.

                                                        „Prije 1990. godine, većina alkohola je konzumirala u zemljama s visokim dohotkom, s najvišim razinama zabilježene u Europi. Međutim, ovaj se obrazac značajno promijenio, s velikim smanjenjem u istočnoj Europi i ogromnim povećanjem u nekoliko zemalja sa srednjim dohotkom, poput Kine, Indije i Vijetnama, objašnjava Manthey.

                                                        Štoviše, dodaje, “predviđa se da će se ovaj trend nastaviti do 2030. godine, kada se više ne predviđa da će Europa imati najvišu razinu upotrebe alkohola.”

                                                        U Europi konzumiranje alkohola – među odraslima, po glavi stanovnika, godišnje – smanjilo se za 12%, sa 11.2 litre do 9.8 litara između 2010. i 2017. Ista se brojka povećala za 34% u zemljama jugoistočne Azije, sa 3.5 litara do 4.7 litara.

                                                        U istom vremenskom razdoblju konzumiranje alkohola zabilježilo je mali porast, od 9.3 litre do 9.8 litara, u Sjedinjenim Državama i od 7.1 litre do 7.4 litre u Kini, iako se u Velikoj Britaniji smanjilo sa 12.3 litre do 11.4 litre.

                                                        Istraživači također primjećuju da se u većini zemalja koje su proučavali, čini se da se količina konzumiranog alkohola povećava brže od broja pića, što sugerira da će prosječni volumen unosa alkohola po pojedincu porasti.

                                                        Konkretnije, konzumacija alkohola po glavi stanovnika vjerojatno će se povećati sa 5.9 litara čistog alkohola godišnje u 1990. do 7.6 litara u 2030.

                                                        Do tog trenutka, istražitelji dodaju, otprilike polovica svih odraslih širom svijeta konzumirat će alkohol, a 23% odraslih će se baviti pijem barem jednom mjesečno.

                                                        A budući da je alkohol poznati faktor rizika za brojne zdravstvene probleme, globalni teret bolesti će se, najvjerojatnije, povećati.

                                                        Ekonomski rast može objasniti globalne trendove

                                                        “Upotreba alkohola prevladava na globalnoj razini, ali s jasnim regionalnim razlikama koje se u velikoj mjeri mogu pripisati religiji, provedbi alkoholnih politika i ekonomskom rastu”, kaže Manthey.

                                                        „Čini se da ekonomski rast objašnjava globalno povećanje upotrebe alkohola u posljednjih nekoliko desetljeća. Na primjer, ekonomski prijelazi i povećano bogatstvo u nekoliko zemalja – posebno prijelazi Kine i Indije – pratili su povećana upotreba alkohola.”

                                                        Jakob Manthey

                                                        Nadalje, prvi autor napominje, „procjenjuje se da rastuće tržište alkohola u zemljama srednjih dohotka više nego nadmašuje opadajuću uporabu u zemljama s visokim prihodima, što je rezultiralo globalnim povećanjem.”

                                                        Istraživači su također posebno zabrinuti zbog činjenice da veliki donositelji politika vjerojatno neće uspjeti postići svoje ciljeve smanjenja stope opasnih konzumacija alkohola na globalnoj razini.

                                                        “Na temelju naših podataka, WHO je cilj smanjenja štetne uporabe alkohola do 10% do 2025. godine, neće se postići na globalnoj razini”, upozorava Manthey.

                                                        “Umjesto toga”, nastavlja, “upotreba alkohola ostat će jedan od vodećih čimbenika rizika za teret bolesti u doglednoj budućnosti, a njegov će se utjecaj vjerojatno povećati, u odnosu na druge čimbenike rizika. Provedba učinkovitih alkoholnih politika opravdana je, posebno u zemljama koje se brzo razvijaju s rastućim stopama upotrebe alkohola.”

                                                        S obzirom na trenutne trendove, istraživački tim tvrdi da bi zemlje i kreatori politika trebali povećati svoje igre kada je riječ o prevenciji, pozivajući na strategije poput povećanog oporezivanja na alkoholna pića i smanjenje dostupnosti alkohola što je više moguće.

                                                        Komentiraj