Adderall Crash: Vremenska traka, savjeti i lijekovi

Adderall je lijek na recept koji liječnici koriste za poboljšanje koncentracije kod osoba s poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje.

Adderall je stimulans tako da kad se istroši, osoba može osjetiti suprotne učinke onima koje stvara. To je zato što im je u mozgu ostalo neravnoteža kemikalija. Zbog toga se osoba može osjećati umorno i sporo, što je poznato kao Adderall Crash.

Iako simptomi povezani s Adderallovim padom mogu varirati između ljudi, neophodno je da netko shvati zašto doživljavaju ovu reakciju.

U ovom članku pogledamo kako prepoznati Adderall Crash, što očekivati u vremenskoj traci Adderall povlačenja i savjete za suočavanje s padom.

Adderall efekti

Adderall je kombinacija lijekova koji uključuju dekstroamfetamin i amfetamin. Obično se koristi za liječenje poremećaja hiperaktivnosti deficita pažnje (ADHD) i poremećaj spavanja poznat kao narkolepsija.

Kad ove kemikalije uđu u mozak, povećavaju aktivnost njegovih prirodnih kemijskih sustava, uključujući dopamin i norepinefrin sustave. Zbog toga se osoba osjeća budnije, budno i bolje se koncentrira.

Adderall također može ubrzati srce i podići osobe krvni tlak. Budući da su kemikalije poput epinefrina i norepinefrina povezane s odgovorom tijela “borbe ili leta”, osoba se može osjećati izuzetno nervozno i hiperaware kad uzimaju Adderall.

Simptomi Adderall sudara

Iako su dostupne verzije lijekova za produženo oslobađanje, Adderall-ovi će se na kraju istrošiti. Rezultat može biti intenzivan osjećaji povlačenja, inače poznat kao Adderall sudar, gdje osoba osjeća suprotno od toga kako je to učinila kad je uzimala drogu.

Kad netko prestane uzimati Adderall, može smanjiti ili u potpunosti izbjeći simptome povlačenja polako izilazeći iz lijeka, tijekom nekoliko mjeseci.

Ako osoba brzo izađe Adderall, može primijetiti sljedeće simptome sudara Adderall:

  Ako osoba već neko vrijeme uzima Adderall ili uzima veće doze lijekova, možda će biti skloniji doživljaju sudara Adderall.

  Vremenska crta povlačenja Adderall -a

  Slijedi vodič za vremensku traku Adderall povlačenja.

  Neki ljudi možda neće osjetiti ove simptome ili mogu osjetiti dodatne simptome.

  Simptomi povlačenja u roku od 1 do 3 uključuju:

   U roku od nekoliko dana, osoba može primijetiti daljnje simptome povezane s Adderallovim padom. Oni mogu trajati bilo gdje od 7 do 10 dana. Simptomi uključuju:

    Ako osoba iznenada prestane koristiti Adderall, može osjetiti neke dugoročne i dugotrajne učinke povezane s povlačenjem. Oni mogu trajati od nekoliko tjedana do mjesec dana. Simptomi mogu uključivati umor, žudnju za uzimanjem lijekova ili promjenama raspoloženja.

    Kao opće pravilo, osoba može očekivati da će vidjeti poboljšanja raspoloženja i aktivnosti u roku od 1 do 3 mjeseca nakon što prestanu uzimati adderall.

    Savjeti za suočavanje s Adderallovim padom

    Sljedeći savjeti mogu pomoći osobi da se nosi s Adderallovim padom:

     Simptomi Adderall sudara ponekad mogu iznenaditi osobu. Možda je primamljivo okrenuti se drugim stimulansima ili alkoholu, ali to su loši mehanizmi za suočavanje i često će odgoditi pad do kasnijeg vremena.

     Liječenje

     Trenutno nema odobrenih lijekova za liječenje sudara Adderall. Međutim, ako osoba doživljava jako simptome raspoloženja ili povlačenja, može razgovarati sa svojim liječnikom radi pomoći i savjeta.

     Liječnik ponekad može propisati privremene lijekove kako bi pomogao osobi da se krene u padu Adderall -a. Oni mogu uključivati lijekove za promicanje sna, poput valiuma ili Xanaxa. Liječnik također može propisati nisku dozu antidepresivi.

     Osoba bi trebala izbjegavati uzimati dodatni Adderall da bi se pokušala boriti protiv simptoma sudara. Ova bi strategija mogla dovesti do predoziranja adderalla, uzrokujući simptome poput brzog i nepravilnog otkucaja srca, zbrke, agresivnog ponašanja, halucinacija i panike.

     Ako osoba ima razmišljanja o samopovređivanju, može nazvati liniju za pomoć u hitnim slučajevima ili liječnika. Ako se netko osjeća samoubilačkim, ne bi se trebao ustručavati nazvati 911.

     Izgledi

     Kako bi izbjegao fazu povlačenja Adderall -a, netko bi trebao osigurati da ne prestane prebrzo uzimati adderalla. Trebali bi se odbiti od droge polako, uz pomoć liječnika, tijekom nekoliko mjeseci.

     Iako Adderall sudar može biti neugodan, privremeno je. Osoba može koristiti tehnike suočavanja kako bi im pomogla u povlačenju Adderall -a, a obično će se početi osjećati bolje za nekoliko dana.

     Osoba nikada ne bi trebala uzimati adderalla bez recepta ili bez brige za liječnika.

     Komentiraj